Petra vavříková/ 14 září, 2023/ Aktuality

Již tradiční akce porubských Sokolů – SOKOLSKÝ DEN se vydařila. Pomohlo tomu také krásné slunečné počasí a hlavně zájem okolních mateřských a základních škol. Dopoledne právě bylo přichystáno pro nejmenší. Dohromady devět stanovišť, na kterých si děti mohly vyzkoušet své sportovní dovednosti připravili trenéři, trenérky, hráči a hráčky většiny našich oddílů (všestrannost, házená, volejbal, hokejbal, mažoretky).

Dohromady asi 120 dětí se ve středu 13.9.2023 dopoledne doslova vyřádilo. Vyzkoušely si jak základní pohybové dovednosti ve stylu „přelez, přeskoč, podlez“, tak míčovou techniku, obratnost, naše mažoretky učily děti manipulaci s hůlkou a na novém venkovním hřišti hrály děti miniházenou pod dohledem hráček interligového týmu žen nebo zkoušely práci s hokejkou a hokejbalovým míčkem.

„Přivítali jsme také návštěvu z porubského městského úřadu a redaktora z Českého rozhlasu. Nadšení dětí a spokojenost jejich učitelek bylo pak dostatečnou odměnou pro nás trenéry za dopolední „šichtu“ v areálu naší sokolovny“, shrnula dopoledne jednatelka Petra Vavříková.

Odpoledne už to zase v areálu sokolovny hučelo jako v úle, jelikož probíhaly standardní tréninky oddílů od házené, přes hokejbal nebo cvičení našich seniorek pod vedením olympioničky, úžasné energické dámy Adolfíny Tačové. Ruch na sokolovně přišel zkontrolovat také bývalý starosta Sokola pan Jiří Bárta (starosta 1990 – 2000, na poslední fotce vlevo) a hlavně vše zdokumentovat přišel také náš kronikář, jeho jmenovec Jiří Bárta (vpravo vedle p.Tačové). Sokolovnu odpoledne navštívilo několik zájemců o naše sporty a měli možnost shlédnout tréninky a pohovořit s trenéry.

Těšíme se na nové přírůstky do naší sokolské rodiny a na další spolupráci s porubskými školami a školkami.