Petra vavříková/ 8 května, 2023/ Aktuality

Prvky s hůlkou, choreografie plné ladnosti a elegance, nádherně zdobené kostýmy, pochodový krok a skvělá atmosféra. Na to vše se přišlo podívat předposlední dubnový víkend přes 900 diváku do ostravské haly Sareza v Přívoze. V termínu 22. – 23.4.2023 se zde konalo semifinálové kolo CMA (české mažoretkové asociace). Přípravu a průběh celé této události zajistil klub mažoretek TJ Sokol Poruba, který má s pořádáním soutěží dlouholeté zkušenosti.

Během dvoudenního programu bylo možno vidět přesně 840 účastnic v různých vystoupeních, a to jak v kategorii BATON (hůlka), tak i POM POM (třásně). Všechny soutěžící se na své výkony pilně připravovaly již od začátku sezóny a nyní bojovaly o postup na velké finále. I přesto že postoupit dále mohla jen část dívek, ani to je neodradilo od toho si celý tento mažoretkový víkend užít na maximum. To samé platilo i pro rodiče a fanoušky, kteří přišli nejen fandit, ale také vytvořit báječnou atmosféru.

Oba dny byly zahájeny velkým nástupem, trenéři si převzali dárečky na uvítanou a všichni si poté užili společný taneček. Nechyběl samozřejmě známý maskot – pan Srdíčko. Celé své srdce do toho také vložil celý organizační tým klubu mažoretek TJ Sokol Poruba, v čele s Denisou Gelnarovou, který se staral o fungování soutěže, a taktéž i o to aby si z těchto dvou dnů mažoretky odnesly nejen medaile a diplomy, ale i krásný zážitek.

Děkujeme za skvělou reprezentaci naší jednoty a blahopřejeme vítězkám.