Petra vavříková/ 15 září, 2022/ Aktuality

Středa 14.9.2022 patřila na sokolovně hlavně dětem. Dopoledne bylo vyhrazeno porubským školkám a školám a dorazilo celkem asi 120 dětí a sokolovna od 9 do 12 hodin praskala ve švech.

V malé tělocvičně trenérky ze všestrannosti připravily dětem velkou překážkovou dráhu z žíněnek, laviček a dalšího nářadí a děti se tam pořádně vyřádily. Mažoretky měly své stanoviště venku, ale brzy je bohužel vyhnal déšť a přesunuly se do tanečního sálu v 1.patře. Velká tělocvična se rozdělila na tři části. V jedné byl volejbalový koutek, v další byla atletická překážková dráha a ve třetí části hrály děti miniházenou.

Jednotlivé skupinky se postupně všude vystřídaly a děti si sportování moc užily. Zpocené hlavy a úsměvy na jejich tvářích ukazovaly, že je všechno moc bavilo. Přesvědčily nás, že se sportováním dětí to není zase tak zlé, stačí jim jen dát příležitost, prostor a čas. V našem Sokole je příležitostí mnoho a oddíly všestrannosti, házené, volejbalu, hokejbalu, florbalu, mažoretek, tanečních kroužků, badmintonu hlásí na začátku nového roku velký zájem, za což jsme velmi rádi.

Po polední pauze se od 16 hodin mohli zájemci o sportování podívat na tréninky tance, badmintonu a házené a poptat se trenérek volejbalu na možnosti trénování v jejich oddíle. V 17 hodin se pak přítomných účastníkům Sokolského dne předvedly dva taneční páry tanečního klubu iDance a zatančily tři soutěžní latinsko-americké tance. Pak se k nim připojily přítomné děti a společně si zatancovali „Makarenu“.

„Bylo to náročné, ale radost dětí a spokojenost jejich učitelek a rodičů nás přesvědčila, že akce měla smysl a vynaložená energie nepřišla vniveč. Škoda jen toho počasí. Měli jsme v plánu si s dětmi, rodiči a trenéry ještě opéct buřty u našeho ohniště, které je také k dispozici veřejnosti.“ Zhodnotily akci trenérky volejbalu a házené a zároveň členky výboru porubského Sokolu Kateřina Grabovská a Petra Vavříková. “ Děkujeme také všem trenérkám a hráčkám, které se na Sokolském dnu podílely a věnovaly se dětem ve svém volném čase.“ Doplnily trenérky.

Představení sokolských aktivit nekončí. Hned v sobotu 17.9. se některé naše oddíly představí na kulturně společenské akci Zažít porubu jinak, která se stejně jako vloni koná v okolí porubského zámku. Tímto zveme širokou veřejnost. Info o akci najdete zde: https://www.facebook.com/zazitporubujinak/