Petra vavříková/ 7 října, 2021/ Aktuality

Foto: Jiří Birke

Jak už jsme psali, ve středu 6.10.2021 uplynulo přesně 120 let od slavnostního otevření porubské sokolovny. Byla postavena za rekordní čtyři měsíce a byla to velká sláva.

„Rozhodli jsme se, že místo velké akce oslavíme tento den spíš po sokolsku a to cvičením“, objasňuje výroční den jednatelka Petra Vavříková a pokračuje. „Obeslali jsme mateřské školky v našem nejbližším okolí s nabídkou, zda si u nás nechtějí dopoledne zasportovat a společně s oddílem všestrannosti a volejbalu jsme připravili pro děti v obou našich tělocvičnách bohaté sportovní vyžití. Sestry Šárka Budíková a Kateřina Grabovská s mladými volejbalistkami přivítaly dopoledne postupně asi stovku dětí. Ty si pod dohledem trenérek zacvičily, zatancovaly, soutěžily a odcházely moc spokojeny.“

Odpoledne už v sokolovně probíhal běžný provoz a to tréninky našich oddílů a využity byly všechny prostory sokolovny. Ve velké tělocvičně trénovaly malé házenkářky, v malé tělocvičně boxeři, v malém sále v prvním patře tancovaly malé tanečnice nově založeného tanečního kroužku, na venkovním hřišti i za deště trénovali mladí hokejbalisté a v salónku nad sokolskou restaurací měly malou oslavu naše zkušené porubské cvičenky, které u nás v sokole pravidelně cvičí pod dohledem olympioničky Adolfíny Tačové. Vše přišel zdokumentovat porubský fotograf Jiří Birke, kterému moc děkujeme za krásné fotografie.

Foto: Jiří Birke
Foto: Jiří Birke
Foto: Jiří Birke
Foto: Jiří Birke

V ostatní dny se v sokolovně střídají v trénincích také volejbalistky, mažoretky, dále členové oddílu florbalu, badmintonu a futsalu, venku na kurtech ještě tenisté. Nesmíme zapomenou na folklórní soubor Fogáš, který je také součástí naší sokolské komunity a trénují u nás pravidelně na svá vystoupení.

Na závěr dne shrnul starosta Přemysl Blaha Den otevřených dveří takto: „Je skvělé vidět, jak to v sokolovně žije a v oddílech přibývají děti. Snažíme se naši Tělocvičnou jednotu pro obyvatele Poruby více zviditelnit a přitáhnout je k nám nejen si zacvičit a přivézt své děti do některého z našich sportovních oddílů, ale také naše prostory nabídnout široké veřejnosti. Jsme nejen sportovní stánek, je u nás možno využít vnitřní i venkovní prostory jako například salónek k oslavám a seminářům, k různým akcím využít naše ohniště a provozujeme také saunu. Nesmíme zapomenout ani na restauraci, kde vám krom dobrého pití a jídla připraví výborný catering na jakoukoli oslavu.“

Foto: Jiří Birke
Foto: Jiří Birke